10 Saveta Kako Postati Webcam Model u 2023

If you want the English version, please open this page.

Pogledaj BabyGirl blog – prva i jedina domaća camgirl blogerka!

O nama, kontakt i privatnost

camgirl tijana

O meni

Ja sam Tijana. Pre desetak godina sam došla u Beograd i upisala se na FON. Tokom studiranja sam radila kao webcam model, posle malo pauzirala, pa opet još par godina rada. Sve u svemu imam 6 godina iskustva kao camgirl.

Zašto ovo pišem? Drug koji je napravio ovaj sajt me je zamolio da ispričam ono što sam doživela i naučila baveći se internet manekenstvom. To može da ti pomogne da se odlučiš da probaš ovaj posao, ili da shvatiš da nije za tebe. 

U oba slučaja biće mi drago da sam uspela da pomognem nekome ko je u sličnoj situaciji u kojoj sam ja bila. Tada je bilo manje pravih informacija, početničke greške koje sam pravila sam mogla da izbegnem da sam imala koga da pitam.

A ko si ti?

Ti si mlada devojka, živiš ovde na Balkanu i imaš problema da skupiš dovoljno para za normalan život. To uključuje svoj stan, garderobu, obuću, izlaske i putovanja. Možda i pomoć matorima ili štednja za kuću, odlazak u inostranstvo…

Bar si prosečno lepa i građena, voliš svoje telo i da ga pokazuješ (minići, dekolte). Samopouzdana si, odlučna, uporna i vredna. Vedrog si raspoloženja i često se smeješ, opuštena, voliš da pričaš sa ljudima i flertuješ.

Prija ti muška pažnja i generalno voliš da si u centru pažnje. Imaš puno selfi na Instagramu, prija ti kada te frajeri prate, lajkuju, pokušavaju da pridobiju tvoju pažnju, četuju.

I naravno znaš engleski jezik dovoljno dobro da možeš da čitaš, pišeš tako da te svi razumeju. Ako si ikada bila vani i morala da koristiš engleski u restoranu ili prodavnici, to je dovoljno. Bilo koji drugi dodatni strani jezik je veliki plus, ali engleski je uslov.

Biću iskrena – devojka koju sam upravo opisala sam zapravo ja 🙂 Ukoliko ličiš na mene biće ti mnogo lakše da uspeš u ovom poslu i lakše ćeš ga podneti, biće ti zabavan, ponekad ćeš čak i da uživaš.

To ne znači da su svi ostali osuđeni na neuspeh, daleko od toga. Upoznala sam nekoliko žena u 40-tim i 50-tim godinama koje su bile uspešni modeli. Znam i nekoliko mladića u istom poslu.

No istina je da su najviše tražene i najbolje zarađuju devojke od 18 do 25 godina, lepe i atletski građene, sa velikim grudima. Posle toga slede mladi parovi, pa solo muškarci, pa svi ostali. Zbog toga stariji modeli i ostali moraju više da se potrude da nađu mušterije zainteresovane za njih, moraju da pruže više i daju nešto originalno u performansu, da se razlikuju od drugih. Dok mlade devojke često mogu da prođu samo sa densom u bikiniju ispred kamere.

Ako si po prirodi zatvorena i stidljiva, ima onih koji baš to žele da vide. Ili voliš da naređuješ i mučiš muškarce – i ti ćeš biti uspešna jer ima puno mušterija koje žele baš tebe. No jedno upozorenje – ako nisi ovakva po prirodi, nemoj ni da probaš da to glumiš, neće uspeti.

Sve u svemu, lepota je manja važna, karakter je mnogo važniji u ovom poslu. Iako je gluma naravno deo web modelinga, biće ti neuporedivo lakše da uspeš ako se budeš ponašala u skladu sa svojim karakterom i pretvaranje svedeš da minimum. Tako da ukoliko ovaj posao psihički zahteva previše od tebe i potpuno je stran tvojoj prirodi, nemoj da se uzalud trudiš jer najverovatnije nećeš uspeti.

No iako svako može da uspe u camingu i ima mesta za sve, ja ću se skocentrisati na tip devojke koju sam opisala na početku. Zato što liči na mene znam kako se oseća, kako doživljava ova iskustva, i to sve iz prve ruke. Neću da pričam kako da postaneš gej cam model ili dominatrix jer to znam samo iz priče, sama nisam prošla taj put. 

No čak iako se ne prepoznaješ u mom opisu devojke kojoj je posvećen ovaj “tutorijal“, možeš da naučiš nekoliko korisnih stvari ako nastaviš da čitaš.

Koliko zarađuju webcam modeli?

Pored toga što je nekad zabavno, ovaj posao ima još par neočekivanih prednosti i prijatnih iznenađenja. No ja, kao i svi koje sam upoznala radeći, su ovde zbog para.

Pa… koliko se može zaraditi?

Pa… koliko si spremna da uložiš vremena, truda i volje u ovaj posao?

Jer ovo je posao. Niko neće da ti da pare da sediš ispred računara i čekaš da se nešto dogodi, ili šalješ porukice društvu sa mobilnog dok ignorišeš posetioce. Ukoliko shvatiš sve ovo kao hobi i radiš samo 4-5 sati nedeljno, plus otaljavaš, zarada (ako je bude) će biti u skladu sa tim.

Zarada zavisi od kvaliteta tvoje predstave, tvojih posetilaca, sajta na kome strimuješ, vremena koje provedeš online, “scene“ i kvaliteta tvoje opreme.

Devojke koje prebrode prvu godinu prosečno zarađuju 20-50 dolara na sat. Obično rade 5 sati dnevno, 4 dana u nedelji (dakle 20 sati nedeljno). To nedeljno čini 400-1000 dolara, mesečno 1600-4000.

Da, znam da si čula da kao web model možeš da biraš koliko ćeš i kada da radiš, ali da li si zaista poverovala da ćeš da zaradiš bez ulaganja truda i vremena? Možeš da uzmeš odmor koliko hoćeš i kada hoćeš, ne postoji kancelarija gde moraš provesti ceo dan, ali ne postoji ni garantovana plata. Sam si svoj gospodar, ali uz slobodu dolazi i odgovornost.

Na internetu se devojke hvale da zarađuju 80 hiljada dolara mesečno… No da li si pročitala samo naslov ili ceo članak? Nisam upoznala nikog iz te elite, no ako pronjuškaš naći ćeš da:
– devojka je camgirl bar 3-4 godine
– sa posetiocima provodi 9-10 sati dnevno
– radi 6 dana nedeljno
– ima svoj sajt, stranu na Facebooku itd na kojima je aktivna svakog dana, u kontaktu sa fanovima.

Dakle posao shvata ozbiljno, ambiciozna je, vredna, odlučna i požrtvovana. Takva osoba je uspešna u bilo kom poslu zato što živi za to. No takvih osoba je jako malo.

Ako nisi spremna da uložiš celu sebe u camming, kao što većina ljudi nije (uključujući mene), nemoj ni da očekuješ pare koje oni zarađuju. Najviše što sam ikad zaradila u mesec dana je bilo 12 hiljada dolara i ni na trenutak nisam zavidila devojkama koje zarađuju i deset puta više, smatram da su ovo dovoljno velike pare.

Jer mi na Balkanu imamo bar jednu prednost u odnosu na ostale – u ovom poslu svi zarađuju isto bez obzira gde živiš i radiš, a 3000 dolara mesečno ovde vredi mnogo više nego u Berlinu, Londonu ili New Yorku.

Kako postati webcam devojka?

Tehnika, odeća, “igračke“

Što se tiče tehnike, šta god da imaš sada je najverovatnije dovoljno za početak. I opet, bez obzira šta god da imaš sada, prve pare koje zaradiš moraš da uložiš u poboljšanje tehnike. Prvo na šta ćeš da potrošiš pare je brz internet i polu-profesionalno osvetljenje, posle toga ide kvalitetna kamera, mikrofon, “pozornica“ itd.

Tu su naravno i seksi odeća, kostimi, perike, maske, šminka, vibratori, ulje i razne druge vrste seksualnih “pomagala“. Važno upozorenje: Ako na početku nemaš para za kvalitetne vibratore i sve ostalo što će ti ulaziti u telo, uzmi jedan ali kvalitetan. Koristićeš ga svaki dan po par sati, tako da ne želiš jeftino i nekvalitetno što te može povrediti.

Dakle, možeš započeti skoro bez ulaganja, sa onim što trenutno imaš na raspolaganju, ali konkurencija je jaka i nećeš stići daleko. Tako da u početku skoro cela zarada mora da ide u ulaganje u tebe i tvoj šou. Kada nabaviš osnovne stvari, možeš da odvajaš veći deo para za sebe a mnogo manje za nadogradnju opreme.

Savet: Daljinski upravljane Lovense toys su sada standard za interaktivni šou.

Kako odabrati sexcam sajt?

Postoje načini da se zaobiđu veliki sajtovi i zaista budeš sam svoj gazda, ali po meni nije vredno truda i vremena. Lakše je da svoje vreme uložiš u ono u čemu si zaista dobra (zabavljanje mušterija) a da sve ostalo prepustiš specijalizovanim sajtovima. Oni naravno uzimaju deo tvoje zarade, i to ne mali deo, ali to je sve deo posla.

Što je veći sajt, posećeniji, stariji, sa više devojaka, to uzima veći deo tvoje zarade. Manji, noviji, manje ugledni sajtovi uzimaju manje.

No nije isto ako ta kompanija radi već 15 godina, obrće milione i ima poznat brend… A sa druge strane imaš firmu koja je osnovana pre godinu-dve, nude visok postotak zarade da privuče devojke, bori se da privuče posetioce, izbegava plaćanje poreza i štedi na tehnici, i na kraju možda mora da se zatvori jer je ispalo da “biznis model nije održiv“… I ostane ti dužan nekoliko hiljada evra. Plus sajt mu je uradio “neko iz bloka“ tako da prvi haker koji se oprobao na njemu je bez problema ušao i izašao sa tvojim ličnim podacima.

Ako si ozbiljna u vezi posla, nećeš da rizikuješ. Radi svoj deo posla profesionalno i sarađuj sa ljudima koji su takođe profesionalni, makar koštalo. Uspeh neće izostati. Ja sam radila sa nekoliko sajtova i svi su bili internacionalni, veliki. Tako da sam mogla da se skocentrišem samo na svoj šou, sa poverenjem da će oni odraditi svoj deo posla.

U početku je možda dobro da probaš jedan sajt, pa drugi, pa treći… I uporediš, vidiš koji ti više odgovara. Svako je različit, ono što odgovara meni možda ne odgovara tebi. Možeš čak istovremeno da radiš na više njih. Ali to ne funkcioniše na duže staze. Posle nekog vremena većina zarade će da dolazi od stalnih mušterija, tako da ćeš morati da se skrasiš na jednom od njih.

Kako pristupiti cam sajtu?

Svaki cam sajt ima svoje specifičnosti, ali je uglavnom isto
– (pravi) lični podac
– par fotki
– provera tvojih podataka, pre svega da li si starija od 18
– način plaćanja
– osnovno uređivanje profila
– vodič kako da koristiš sajt.

Šta god da popunjavaš, uključujući ime i prezime, izbegavaj naša specifična slova i ćirilicu. Koristi uvek latinicu i najbliže slovo iz engleskog alfabeta. Čak iako na ekranu dok kucaš sve izgleda dobro, na nekom drugom ekranu (na primer lista devojaka na sajtu, reklama ili forma za isplatu) može ispasti katastrofa.

Izuzetno je važno da popuniš formulare sa pravim podacima, ne lažnim. Kad-tad lažni podaci ti se mogu obiti o glavu. Veliki, stari sajtovi brižljivo čuvaju tvoje podatke i ulažu pare u bezbednost od hakera, imaj poverenja.

Sasvim suprotno, tvoj javni profil mora biti biti potpuno očišćen od tvojih pravih podataka jer će biti vidljiv svima.

Verujem da imaš više email adresa. Otvori još jednu, novu, recimo na Gmail. U adresi ne sme da bude deo tvog pravog imena, nadimka, niti bilo šta slično (grad, država, godina rođenja…). Trebalo bi da sadrži tvoj username sa sajta ali nije uslov. Taj email je jedini email koji ćeš da koristiš u ovom poslu i koji ćeš da upišeš na sajtu. Istovremeno, ovaj email nećeš koristiti ni za kakvu drugu svrhu. Isto važi i za lozinku.

Kako popuniti javni profil modela?

Profil je izuzetno važan. Na osnovu njega će posetioci odlučiti da odu na tvoj šou ili neki drugi. Svaki detalj na njemu je važan. Ovde ću dati par saveta, ali najvažnije je da na sajtu nađeš desetak najuspešnijih devojaka i detaljno ispitaš njihove profile. Analiziraj, vidi šta imaju zajedničko a šta je različito, i razmišljaj zašto su to uradile tako. Onda to primeni na svoj profil.

Korisničko ime je važno. Ne sme da ima nikakve veze ne samo sa tvojim pravim imenom niti sa bilo čim u tvom životu, što bi moglo da se poveže sa tobom. Istovremeno mora biti kratko, lako da se zapamti, seksi ali ne vulgarno, podjednako pogodno za sve buduće mušterije, koji god jezik da koriste. Mora biti i jedinstveno i drugačije od ostalih. Za ideje pogledaj kako su najuspešnije devojke to rešile.

Fotografije i video klipovi – i oni su naravno jako važni, i za njih pogledaj profile uspešnih izvođača da bi dobila ideju. U početku ćeš staviti materijal koji imaš pri ruci ili jeftino možeš da napraviš, ali kasnije ćeš morati da angažuješ profesionalca da te snimi. Sve devojke to rade tako da ne možeš da ostaneš na začelju.

Važno je da imaš neki kanal za komunikaciju sa obožavateljima (redovnim mušterijama). To može biti taj email koji si napravila posebno za ovaj posao, ili isto tako poseban Tweeter ili još bolje Instagram nalog, Snapchat, Twitch… To se sve brzo menja, moraš da pratiš. Odgovaraj na njihova pitanja, makar i kratko i sa zakašnjenjem. 

Vrlo je važno da te naloge nikada ne mešaš sa tvojim privatnim nalozima. Nikada nemoj da napraviš isti post na privatnom i “radnom“ nalogu, nikada nemoj da podeliš istu sliku. Niko od kontakata sa tvog privatnog naloga ne treba da bude na radnom, i obrnuto.

Prva godina u Internet modelingu je teška

Možeš da radiš kao model nekoliko nedelja, zaradiš za nove čizmice i ostaviš. Ili tokom prvih par nedelja vidiš da nije tako lako kao što si mislila, nekih dana sediš satima ispred kamera za samo 2-3 dolara zarade, i ostaviš.

Kao i svaki drugi posao, potrebno je vreme, napor, volja i strpljenje. Da bi od internet manekenstva izvukla više od džeparca, moraš da guraš godinu-dve i da ne kloneš duhom. Steći ćeš iskustvo, redovne mušterije, bolju opremu, bolju poziciju na sajtu. Bićeš opuštenija, samopouzdanija, i bogatija 🙂

Posle toga ćeš početi da zarađuješ dovoljno da to može da ti promeni život. Možeš da napustiš kada dostigneš cilj koji si sebi zacrtala, ili nastaviš kao hobi uz ređe nastupe. Ili ti se možda svidi taj stil života, sva ta pažnja ti godi, i camming ti postane full-time zanimanje.

Za sve to moraš da preživiš prvu godinu i ne odustaneš.

Kako sačuvati privatnost cam devojke?

Ovo je jako važna tema. Neću da počnem sa upozorenjem da su tvoji posetioci manijaci koji bi najradije da te nađu i ubiju ako im daš priliku, jer to definitivno nije tačno. Razlog za pažnju koju pridajemo privatnosti je što većina webcam devojaka vodi dvostruki život i želi da ih drži razdvojene koliko god je moguće.

Na svim sexcam sajtovima postoji opcija da blokiraš pristup za čitave zemlje i regione. Tako da su šanse da na tebe naleti komšija ili neko od prijatelja i rodbine nikakve. Ali to je samo početak.

Upoznala sam jednu devojku iz Amerike koja obožava webcam girl način života, živi u Kaliforniji skoro kao omanja filmska zvezda, njeni fanovi znaju njeno pravo ime, daje intervjue, paparaci je slikaju kad izlazi…

Ali velika većina nas želi normalan život. Jako mali broj najbližih prijatelja i rodbine, ili čak ni oni, ne znaju za naš “tajni“ život, onaj koji nam donosi pare. I definitivno ne želimo da nas posetioci sajta prepoznaju, presreću, pokušavaju da postanu deo našeg “normalnog“ života.

Zbog toga moraš biti jako pažljiva. Većina mušterija, pogotovo stalne, želi da zna više od tebi, da te bolje upozna. Želi da se oseća bliže tebi, kao da ste u vezi. Zbog toga će da te pitaju svakakva lična pitanja, tražiće nagoveštaje u tvom profilu, slikama, odaji gde snimaš šou. 

Ne možeš direktno reći “Ne“ uvek i svakome kad pita, jer je fantazija “ja sam tvoja devojka“ deo predstave. Sa vremenom ćeš čak postati toliko opuštena da ćeš ćaskati sa stalnim mušterijama o svemu i svačemu i biće ti normalno da im se žališ da je danas kiša, ili da ne radi saobraćaj, ili da te mrzi profesor na faksu.

Zbog toga za potrebe webcam šoa moraš da izmisliš novu sebe. Ime, odakle si, šta radiš, seksualne navike i iskustvo, hobiji… Sve, ceo jedan život. Posle se samo drži te priče, na početku svake seanse uđi u tu ulogu i kad isključiš kameru izađi, i eto ti savršeno odvojeni, tajni život. 

Tvoja priča treba da bude malo neobična, originalna, uzbudljiva, seksi, misteriozna. “Ovo radim jer mi trebaju pare za bolesnu majku“ nije ono što mušterije žele da čuju. No istovremeno nemoj da preteraš, posetioci žele fantaziju u koju mogu lako da poveruju.

Da sumiramo:
– nigde na javnom delu sajta nema tvojih pravih podataka
– tvoje javne slike nisu od pomoći nekome ko želi da sazna ko si ti
– soba u kojoj radiš je pažljivo očišćena od fotografija, dokumenata i drugih tvojih ličnih stvari
– kamera nikad ne gleda kroz prozor, jer to nekad može da oda lokaciju
– sve što tvoj fan može da čuje od tebe, pročita o tebi, i vidi u tvojoj sobi je u skladu sa tvojom pripremljenom pričom a ne stvarnim životom.

I naravno, nikad se ne upoznaj sa obožavateljima. Ni iz kog razloga. Jednostavno ne mešaj ta dva odvojena dela tvog života. I ne dovodi dečka na predstavu… mada ja imam bar jedno pozitivno iskustvo u kršenju tog pravila 😉

Kako postupati sa posetiocima?

Ljudi su različiti. Jedan moj dečko je pričao da nikad zapravo ne znaš kakvih sve ljudi ima dok ne odeš u vojsku. U svakodnevnom životu se uglavnom vrtimo u istim krugovima i nemamo mnogo i dubljih kontakata sa nepoznatima. Ali kao camgirl naučićeš puno o ljudima.

U početku si zbunjena, uplašena, ne znaš ni šta ko od posetilaca želi niti da li i kako da to uradiš, ne znaš kako da ih podstakneš da zatraže i plate za privatnu predstavu… Niti znaš kako da odbiješ kada nešto ne želiš da radiš, niti kako da neutrališeš trolove i otkačiš one zlobne i agresivne.

Pa, naučićeš, isto kao što smo ja i sve ostale devojke naučile.

OK, izlistala sam ono najgore što možeš da očekuješ od mušterija. No velika većina njih će zapravo biti prijatno iznenađenje za tebe, pogotovo ako ti je očekivanje grupa seksualnih manijaka, psihopata i seksualno frustriranih. 

To su obrazovani ljudi srednjih godina, sa dobrim poslovima, i usamljeni su. Ili su zaista sami zato što su razvedeni, udovci, stidljivi… Ili su oženjeni ili u vezi, ali se osećaju usamljeno jer im partner ne ispunjava sve potrebe (seksualno zadovoljenje ili bilo koje druge vrste).

Ti ulaziš u njihov život da popuniš tu prazninu. Platiće ti da plešeš, striptiz, masturbiraš zajedno sa njima, vodite erotski dialog, pitaš ga “kako je i zašto nije bio prošle nedelje tu, nedostajao ti je“, nosiš gaćice određene boje, zumiraš kameru na visoke štikle dok šetaš ispred kamere, odeneš se kao srednjoškolka/učiteljica/sestra u bolnici/policajka, ližeš sladoled u obliku falusa…

Neke devojke nemaju ništa protiv ekstremnih zahteva, na primer da ih gledaju dok piške ili vrše veliku nuždu, ako su ekstra plaćene za to (a jesu). Ali ne sve. Ako se od tebe traži nešto što zaista ne želiš da uradiš, naučićeš kako da to pristojno odbiješ i možda ponudiš nešto slično zahtevu ali prihvatljivo za tebe.

Trudi se da ne osuđuješ svoje mušterije na osnovu njihovih zahteva, a pogotovo nikad nemoj to da pokažeš. Ja to zapravo smatram jednom od neočekivanih prednosti ovog posla, pored izuzetnog usavršavanja engleskog jezika i učenja osnova još par drugih.

Upoznavanje različitih ljudi na tako intimnom nivou pomaže širenju tvojih vidika, boljeg razumevanja i poštovanja svakog ljudskog bića, i saosećanja. Bolje ćeš upoznati i samu sebe, kako kao ličnost tako i na seksualnom planu. Kao internet camgirl sam otkrila neke delove svoje seksualnosti koji bi najverovatnije ostale zauvek skrivene.

Kako napraviti dobar šou?

Posetioci dolaze na sajt da žive svoju fantaziju. Da je samo do masturbacije, imaju toliko besplatnih porno sajtova, ti im nisi potrebna. Tvoj posao je da saznaš šta je njihova fantazija i da im to pružiš. Seansa od nekoliko sati je naporna i fizički i psihički, ali to nikada ne smeš da pokažeš, to kvari fantaziju. Ako se nekog dana loše osećaš, nisi raspoložena, grip, period… – otkaži šou. Naravno ne dolazi u obzir da se samo ne pojaviš u zakazano vreme, a da te tvoji redovni posetioci čekaju – moraš da otkažeš.

Tvoji fanovi, koji dolaze na svaku tvoju seansu, su tvoj pravi izvor zarade. Ne radi ništa što bi moglo da ih uvredi ili otuđi.

Ako je moguće ne idi u WC dok traje striming. Imaj pri ruci nešto da gricneš i popiješ. Nek niko ne ulazi u sobu. Ne dozvoli zvukove od spolja da dođu do mikrofona, pusti odgovarajuću, ne previše glasnu muziku u pozadini. Ne pričaj preko telefona, ne razmenjuj porukice.

Budi vedra, nasmešena, uzbuđena, seksi. Dok ne naučiš da se opustiš, možeš pre početka da drmneš jednu ili dve, rakiju ili šta već voliš, ali ne smeš biti pijana. Kad ti se svidi pesma igraj, dopusti da ti se majca malo otvori, začikavaj. Gledaj direktno u kameru, to je za njega kao da ga gledaš u oči, kao da pričaš samo njemu.

Ako možeš odgovaraj na sva pitanja, ali umesto da kuckaš odgovor pričaj u mikrofon. Naravno trudi se više oko svojih stalnih posetilaca i onih koji dobro i redovno plaćaju, ali pazi da se niko ne oseti da ga ignorišeš, čak iako je prvi put tu.

Neko će želeti da si stidljiva devojka iz bloka, drugi da si kurvetina željna samo dobrog… Probaj da uđeš u svaku ulogu i zadovoljiš svačiju fantaziju. Naravno u nekim ulogama bićeš uspešnija nego u drugim i ti fanovi će ostati sa tobom, dok će drugi odlutati u potrazi za “onom pravom“.

Prirodno bićeš uspešnija u onim ulogama koje ti iz bilo kog razloga leže. Sa vremenom ćeš se praktično specijalizovati za ograničen broj fantazija jer ćeš ih stalno raditi, i postaćeš “poznata“ po njima, novi posetioci će ti dolaziti po preporuci.

Ovo je naravno skoro nemoguće planirati unapred. Samo budi svoja i prepusti se, i sa vremenom “savršena uloga“ će naći tebe bez da ti tražiš nju. U toj ulozi ćeš biti ne samo najuspešnija već i opuštena, samopouzdana i biće ti zabavno, ponekad ćeš zaista i uživati u predstavi. U stvari, nekad će biti tako dobro da ćeš i da zaboraviš da je to šou koji radiš za pare, prestaćeš da glumiš.

Na kraju, pogledaj kako najuspešnije devojke to rade, i uči od njih.

Kako se skockati za camming?

Odeća, šminka, posteljina… Sve mora biti savršeno. Razmišljaj kao da ideš na sudar. Doteraj se, sredi krevet, bez smeća na podu. Ti prodaješ fantaziju, nešto što ne mogu da vide svaki dan, prvoklasnu devojku, san.

Izbaci iz vidnog polja kamere bilo šta što kvari atmosferu, odvlači pažnju ili može da ti smeta.

Kosa (ili perika) – sređena, kao da se spremaš za izlazak.

Kakvu god kameru i osvetljenje da imaš, uvek pre nego što počneš proveri kako zaista izgledaš u oku kamere. I ako nešto nije kako treba, ispravi.

Krpice na tebi su naravno seksi, ali to ne znači da počinješ u gaćicama i brusu. Imaj više slojeva odeće, tako da možeš postepeno da skidaš i otkrivaš, ili ako treba ponovo pokrivaš.

Naravno, pogledaj seanse najboljih devojaka i radi kako i one rade, bar u početku.

Koji su dodatni izvori zarade za camgirls?

Ovo nije nešto jako važno ovog trenutka, ali je zgodno da to imaš negde u glavi za godinu dana kada tvoj cam šou stane na noge. Tada ćeš imati masu stalnih mušterija ako ne i obožavalaca, što otvara vrata za dodatnu zaradu.

Na većini cam sajtova ćeš videti da možeš da prodaješ svoje ekskluzivne slike i video odlomke. Naravno, oni moraju biti ekskluzivni, i vrhunskog kvaliteta – i tehnički i u svakom drugom smislu.

Fanovi će želeti da ti nešto poklone, nekad će i dodatno da plate da nosiš/koristiš njihov poklon tokom performansa. To može biti višestruko korisno, no problem je naravno dati adresu za prijem pošiljke a ne dovesti u opasnost svoju privatnost.

Možeš i napraviti spisak željenih poklona na Amazonu i pustiti ih da se utrkuju ko će da ti daruje skuplji. Mnogima od njih to daje zadovoljstvo, da troše na tebe.

Tu je i tržište korišćenih gaćica 🙂 Što su više nošene i jače mirišu, to bolje. Još ako si ih koristila tokom seanse i imaš sliku/video sa njima, cena im skače u nebo. Nisu svi zainteresovani za ovaj “proizvod“ ali iznenađujući broj muškaraca ima taj fetiš. Pogledaj na internetu, ima nekoliko velikih sajtova koji su specijalizovani u tom poslu. Tamo ima i opis kako se gaćice pakuju itd.

Jedno vreme su bile popularne potpuno privatne seanse preko Skajpa. Mogući su i drugi programi za video čet, samo pazi da proveriš kako rade pre nego što koristiš prvi put, da ne bude iznenađenja.

Možeš da organizuješ svoju grupu na Fejsu i Instagramu, kao i drugim platformama. Većina njih ne dozvoljava seksualno eksplicitan materijal i ne možeš direktno da prodaješ, ali su savršeno mesto za promociju novih “proizvoda“, najavu performansa i paljenja publike.

Sledeći korak može biti i da otvoriš svoj sajt. Fanove možeš da upućuješ na njega sa svog profila na webcam sajtu i ostalih tvojih naloga (FB, Instagramu, Twitter…). Tamo možeš da otvoriš prodaju svega što ti pada na pamet, ili da preko affiliate naloga upućuješ posetioce na druge sajtove sa kojima imaš ugovor, i kad nešto kupe dobijaš deo zarade.

Tvoja mašta je jedina granica.

Pogledaj seriju Cam Girlfriend 🙂

Podcast Camming Life