BabyGirl Blog

Zaradi radeći od kuće kao webcam model

Pozdrav svima!

Prije svega ovdje ne bi došli bez razloga. Vjerovatno vam je puna “kapa” mini poslova i malih zarada od kojih ne možete kupiti ništa a kamoli uštedjeti nešto. Ovdje sam da vam pokažem “pravi put”. 

Dobrodošli u realnost. Dobru zaradu ukoliko se odlučite za ovu vrstu posla. U pitanju je webcam model. Šta je to zapravo webcam model? Objasnit ću vam sve. Prije svega zarada je odlična nema ulaganja što nam je svima i najvažnije zar ne?

Posao se radi isključivo od kuće. Potrebno je imati računalo, telefon ili tablet, dobru internet konekciju i svoj osobni prostor. Radi se ispred kamere, moguće raditi čak i bez pokazivanja lica. Još bolje za osobe koje neće da budu otkrivene, mada uvijek možete blokirati zemlje koje želite. Onu iz koje dolazite i u kojima imate porodicu, prijatelje. 

Uglavnom realno svaki muškarac želi gledati uživo djevojku koja se skida po njegovoj želji, radi ono što on želi a spremni su lijepo i da plate. Obično agencija vas plaća 1$ po minuti, gost koliko se dogovorite 1-5$ po minuti. Čak imate sajtove na kojima prodajete svoju odjeću za novac koji želite. Tako da imate više načina za zaraditi novac. 

Znači kao što sam rekla rad je isključivo ispred kamere. Skidate se po želji muškaraca i igrate ako požele. Lice niste dužni pokazivati ako ne želite. Niko vas i ne može natjerati na nešto što ne želite da radite. A vjerovali ili ne nemate pojma koliko novca možete da zaradite dok ne krenete sa ovim poslom. 

Bavim se već par mjeseci i prezadovoljna sam. Napokon kupujem sebi sve što poželim i uvijek imam novca za sve. Mislim da je ovo i ujedno najlakši način zarade. Mada sam i ja krenula internetski posao kataloškom prodajom, popunjavanjem anketa, klikanjem reklama, oglasa i sl., dok nisam saznala za webcam model. Posao kao i svaki drugi posao.

Ispočetka sam i ja bila skeptična prvenstveno zbog drugih, zatim zbog same sebe i svoje porodice, plus sto sam ja zapravo i udata. Zatim zbog davanja ličnih dokumenata i potpisivanja ugovora. Ali baš kao i kad se zapošljavate u firmu, morate da potpišete ugovor pa tako i ovdje. 

S obzirom da poznajem sebe pomislila sam ako se ne upustim i ne probam, žalit ću. Trebalo mi je sigurno 3 mjeseca dok sam se i odllučila za ovaj korak. Ali ne kajem se. Radim kad želim,odnosno kad imam slobodnog vremena. Najbolji promet je od 22h, tada nekako i najbolje mogu da zaradim. Preko dana je to neki sitniš a noć…

Šta da vam kažem, probajte nećete se pokajati. Ja jesam i sada se napokon ne brinem više oko novca. Ništa vas ne košta. Ako vas u početku bude stid ili vam bude neugodno, to je samo na početku kasnije vam postane svejedno i sve više želite da radite taj posao i da vam ide novac.  

Ovo je jedno moje iskustvo,ako ste dovoljno hrabri i pametni i ako vam stvarno treba novca, ako nemate više kud, probajte. Vrijedi sigurno.

Lp

Baby girl

To je to.

bongacams

bongacams

Jedan dan u životu webcam modela

Kako izgleda jedan moj radni dan kao camgirl?

Dobro mi došli. Danas će te zaviriti u moju realnost . Predstavit ću vam kako izgleda jedan moj dan kao webcam model. Probat ću ući što detaljnije kako bi imali dovoljno informacija o ovom poslu. Ako bi ste se odlučili raditi ovaj posao kao udata žena sa djecom, organizirajte se. Ovako izgleda kod mene taj jedan dan!

S obzirom da sam nezaposlena, i kući stalno sa djecom, ovaj dio posla mi dobro dođe. Nekako se mora zarađivati, zar ne? Ja sam odlučila krenuti ovim putem. Pa da vam pojasnim. 

Prvenstveno da naglasim da zbog dvoje male djece, moj svaki dan počinje od 8h. Ustajanje, presvlačenje, oblačenje, hranjenje… Muž se sprema na posao i odlazi. U međuvremenu dok se djeca igraju i gledaju crtani na tv-u, obično čistim kuću i odmah pripremam namirnice koje su mi potrebne za ručak, kako ne bi gubila vrijeme i što prije započela sa svojim poslom. Znači sasvim običan početak radnog dana. Prvo uspavljivanje dolazi oko 12h, potrebno mi je nekih pola sata dok uspavam oba sina.

Moram da priznam da odkada sam počela da pokazujem lice, dosta bolje zarađujem. Zbog zarade sam se odlučila na bolju šminku i periku. I nisam blokirala niti jednu zemlju, čak ni onu iz koje ja dolazim. Rijetko se dešava da se tu javi neko iz Bosne. Do sada su bila samo dva muškarca. I kada me pitaju iz kojeg sam grada i to slažem tako da i dalje ne mogu znati ko sam.

Dakle, oko pola 1 počinjem sa spremanjem i šminkanjem. Uzimam sexy odjeću koju oblačim, šminkam se i stavljam periku kako bi pokazala svoje lice ali kako ono ne bi bilo prepoznatljivo. Radim otprilike 3-4 sata dok djeca spavaju. Kada završim spremanje, zaključavam sobu, zamračivam prostoriju u kojoj radim i sjedam ispred kamere. 

Namještam se u što boljoj poziciji kako bi istakla svoje tijelo koliko god je moguće. Pregledavam snimke drugih djevojaka da vidim sta one trenutno rade. Koja ima najveću gledanost i zbog čega, koliko to već vremenski traje i kada završava. Da znam, učim od iskusnijih i uspešnijih. Da mogu navesti muškarce da gledaju mene, što više njih, zbog sebe i svog rada. I novca, naravno! Iako sam ja stigla do tog nivoa da čim upalim kameru broj gledaoca se odmah povećava. Do sada najveći broj mojih gledaoca je bio oko 200 muškaraca. Jako bitna činjenica jeste gledanost modela. Ali naravno da moram biti u takvom izdanju da ih prosto navedem da me prate.

Ništa ne pokazujem dok ne uplate novac. Sjedim oskudno obučena i diram se po tijelu. Milujem svoje bujne grudi i tako mamim poglede. Nakon par minuta počinju stizati tokeni (novac). Najviše traže da im pokažem grudi. Polahko ih milujem i skidam se kako bih navela još muškaraca da plate da vide moje grudi. Otkopčavam grudnjak i skidam ga, te dvije minute po pravilu sajta pokazujem grudi i bradavice. Diram ih i ližem. 

Nakon dvije minute oblačim grudnjak i nastavljam se maziti, te pozivati ih na privatni chat kako bi mi što više novca uplatili. Poruke stižu sa svih strana i muškarci mi dodijeljuju komplimente, tipa: dobra si, imaš prelijepe grudi, volio bih da si sada ovdje… Možes li biti tu cijeli dan? Volio bih te gledati 0-24h i slično…

Čim krenem spuštati kameru dole, kako bi vidjeli “moju macu”, novac ponovo dolazi, te ju počinjem maziti. Privatni chatovi se stvore. Tu se skinem i po njihovoj želji diram se i stenjem. U privatnom chatu, ako znate sexipilno izvoditi i skidati se, nećete izaći ispod 40$ po jednom privatnom chatu. Uglavnom kad vas pozovu, obavezno kao i ja skidanje radite polahko jer vam minuta chata košta 10 tokena, plus njihove nagrade. Naprimjer, ja uvijek izvedem striptiz, pa se onda lagano njišem dok polahko otkrivam sto se krije ispod odjeće.

Zatim uzimam svoje spravice (vibrator, stezaljke za bradavice) i počinjem da ih stavljam i stenjem. Muškarci to mnogo vole, pa me zasipaju novcem. Zadržavam ih što više vremena kako bi što više zaradila. Dobijem osjećaj kao da je stvaran seks, uzbuđena sam. Mazim se po cijelom tijelu. Želim više da radim. Sa suprotne strane muškarac se također dira i uživa gledajući me. Za svoje zadovoljstvo plaća visoku cijenu. Ali samo za čisto zadovoljstvo.

To je jedan dio koji ja radim na kameri. Rijetko kada neko želi samo da pričamo ili pišemo. Nekome treba samo koja priča i jadanje. Tada ih slušam, ali se svaka minuta plaća. 

Kada nemam mnogo mušterija prelazim u drugu čet sobu. Znači da ne mogu svaki dan da isto zaradim. Zbog toga je jako bitno imati svoje fanove koji me zovu čim se ulogujem. Mada ih jako rijetko mijenjam, ali dobro je znati da ih ima više, pa ono kada se posreći u kojoj sobi! 

Također jedna od bitnih stavki koje radim jeste griženje usana, griženje bradavica i masturbiranje. Ima osoba koje žele dok se gledate međusobno da dožive vrhunac. Mada drage žene sve mi to znamo jako lijepo da odglumimo, zar ne?

Što se tiče posla nije zahtjevan. Može se zaraditi, a i za ovu vrstu posla je jako malo ljudi upućeno. Šta reći nego nećete nikad brže stići do određenog novca.

I tako provedem najviše 3h u virtualnom svijetu, zarađivajuci novac. Doista se može zaraditi na ovaj nčin, barem ja mogu. Dobro mi dođe. A i lijepo je imati svoj novac.

Nakon tri sata provedenih ispred kamere kao webcam djevojka, na javnom chatu pišem da odlazim. Šaljem puse i idem na provjeru novca. Obično zaradim do 200$ na dan. Mislim je to sasvim dobar iznos novca. Čak nečija plata u našoj lijepoj Bosni. Ali ne opterećujte se toliko sa tim, jer ne može se uvijek isti iznos ni zaraditi. Naprimjer, danas ću imati više od očekivanog a sutradan možda i u pola manje. Vikend je udaran, definitivno. Znam ostati do ujutro radeći, pod izgovorom da je beba nemirna i da ću spavati u drugoj sobi. 

Nakon završenog radnog vremena odlazim se tuširati. U međuvremenu djeca se probude i ponovo nastavljam sa svojim normalnim tokom života. Brzo ih spremam i hranim. Zatim pravim ručak i dočekujem muža sa posla. Ponašam se sasvim normalno, kao da ništa nisam radila prije sat vremena. Jedemo i bacam se na pranje suđa. Dok on odmara u dnevnoj, a djeca se igraju, ulazim u sobu i uzimam svoje igračkice i perem ih.  Odlažem na skriveno mjesto i sjedam u dnevnu sa dobrim izgovorom: umorna sam, cijeli dan oko djece i kuće 😇

Tvoja Baby Girl

Udata žena camgirl?

Otkrit ću vam jednu tajnu. Kako uspjevam raditi kao webcam djevojka s obzirom da sam udata žena i majka dvoje male djece.

Prije svega reći ću vam nešto. Bilo šta u životu prije nego što odlučite da uradite razmislite dva puta. I što god trebate uraditi ili morate da uradite – uradite i ne odustajte.

Kao i svaka žena nakon dobitka djece prestajem da radim.  Doslovno sam 24 sata zatvorena u kući sa njima. Ovisila sam samo od mog muža.

Poželjela sam imati svoj posao pa sam čisto informativno otišla na forum i pogledala neke od najplaćenijih poslova preko Interneta. Ono što mi je privuklo veliku pažnju jeste i posao zvani “camgirl” (cam djevojka). Tu sam se zadržala i pročitala sve u detalje.

Zatim sam se prijavila na par sajtova, bez muževog znanja. Dobru ponudu za posao sam dobila od sajta Internet Modeling. U početku mi je rečeno da se radi 8 sati dnevno, podijeljeno u dva dijela po 4 sata, kada mogu. Ali to je samo za početak, dok ne steknem svoje stalne posetioce, a kasnije će mi trebat samo 4 sata dnevno.

Krenula sam sa radom. Već pri prvom svom nastupu sam uvidjela da novca ima. Muškarci daju gomilu para da te gledaju i uživaju u svojim željama. Kao početnica mjesečno sam zarađivala 500-600€ a kasnije se taj iznos uduplao.

Bitna stvar jeste da su seksualne igračke igrale veliku ulogu. A ja nisam imala apsolutno ništa. A bilo je teško i nabaviti ih u malom gradu gdje vas svako zna. Jednom prilikom smo išli na odmor u drugi grad. Iskoristila sam priliku i otišla do prve trgovine i kupila vibrator. Za početak, dok smo bili na odmoru, ostavila sam ga među svojim stvarima, a kasnije zbog svoje sigurnosti ispod kreveta među stvari koje ne upotrebljavamo. Dodatno sam imala kostim medicinske sestre koji sam dobila za prvu bračnu noć iz zezancije od kolegice. Treba dosta sexy odjeće.

Muž je tada radio na terenu pa sam mogla bez straha raditi svoj posao do one sedmice koju provede kući sa nama. I tada bih radila naravno ali uz izgovore. Kao treba mi nešto iz prodavnice ili ajde na kafu, bilijar itd…
Tako bih uspjevala raditi i zarađivati. Mada bi se dogovorila unaprijed sa agencijom da tu sedmicu kad je on u kući neću moći ispoštovati punih 8 sati, već možda upola manje. A dogovorom se sve i postiže, zar ne?

Hoću da vam kažem da niti jedan posao nije jednostavan. Nema nigdje “nagrabit” novca. Za sve morate se potruditi i zaraditi. Morate slušati mentore i raditi kako vam kažu. Samo tako ćete uspjeti. Nemojte sebe zanemarivati zbog titule “udata žena”. Evo ja sam uspjela sa dvoje male djece zaradit nešto novca i sebi.

A muž i ne mora znati da vi novac imate. Napravite neku vrstu ušteđevine. U suštini, ukoliko bi vas grizla savjest zapamtite da ga ne varate, ne pokazujete svoje lice tako da ne mogu saznati ko ste. Sve na profilu je lažno, od imena, godina, slika. Apsolutno sve zbog vaše sigurnosti. Vi naravno nećete padati na fore da vam uplati novac na račun pa da otkrijete svoje podatke! Moj posao traje već mjesecima. Brak je isti kao i ranije. Bez sumnji i bilo čega. Uskladila sam i smislila svaki tren proveden sa mužem i bez njega.

Ukoliko nešto želite to ćete i postići bez obzira na sve. Riješite se svojih strahova i upustite se u more želja.

Baby girl!

Izbegavajte posrednike u internet model poslu!

Pozdrav!

U današnjem postu navest ću vam neke negativne činjenice u ovom poslu, čega treba da se čuvate. Napisat ću vam lično iskustvo koje sam doživjela kao cam cura.

Ja sada radim isključivo na sajtu Internet modeling. Moje prvo iskustvo sa tim sajtom nije prošlo dobro, no to nije do sajta nego zbog mog neiskustva. Na sajt se nisam se prijavljivala sama, već preko agenta. Umesto da se sama direktno prijavim, on mi je ponudio pomoć i to mi je tog trenutka delovalo kao super ideja.

On mi je napravio profil tako da nisam imala problema oko toga. Profil je napravljen i odobren u roku dva radna dana. Uputio me u posao, sve objasnio, i odredio 8h dnevnog rada. Koliko sam čitala lijepo se može zaraditi, ali istovremeno svjesna sam da nema para bez rada. Pristala sam i na tih 8h. Po njegovoj priči minimalac zarade dnevno iznosi 120$. On mi šalje klijente tako da ja dobivam sve na “tacni”. Super, zar ne? Za nedelju dana sam imala prilično lijepu sumu novca i zatražila sam isplatu na svoj Skrill račun.

Nakon primitka novca agent je tražio polovinu moje zarade! Od tih 8h dnevno, najmanje 4h sam radila bez njegove pomoći i njegovih klijenata, i zarađivala dosta više nego kada je on bio tu. Razočarala sam se, jako. Ipak sam ja bila i radila pred kamerom a ne on. Ulazila sam u “chat sobu” u svaka doba kako bi zaradila više novca. A on je od mojih teško stečenih para uzimao polovinu!

Nisam željela više suradnju sa njim, a on je iz osvete ugasio moj profil. Pronašla sam na sajtu email adresu za žalbe i prijavila tog kretena. Novac mu nisam ni poslala jer sam ukapirala da sam bila prevarena. Na sajtu možete pročitati da sajt isplaćuje agente direktno za modele koje dovedu, a ne da se uzima od cam modelove zarade. Tj taj tip je probao da me prevari. Prijavila sam se drugi put sama, popunila sve podatke, dobila odobrenje i počela sa radom.

Baby Girl

Prvih par nedelja kao cam cura

Ćao!

Kao početnik sam jako lijepo počela. Nekih 20-40$ dnevno, ovisno koliko radim, ali ne duže od 2h dnevno. Obično u noćno vrijeme jer ima više prometa. Ali svakako bitno je znati da prvu sedmicu ćete zarađivati neki sitniš jer ste još uvijek novi i potrebno je steći klijente i fanove.

Rad bez pokazivanja lica je idealan za osobe koje su u braku, vezi i slično. Brzo ćete ukapirati sve, nije teško. Ovo je jedan od najlakših poslova sa puno para. Prvo što sam pomisllila kad sam zaradila novac jeste da nema više ustajanja prije zore, žurbe na posao ili kasnog ostajanja za neki minimalac. Zadovoljna sam, napokon.

Najviše jednu sedmicu morate biti uporni kako bi postigli ono sto želite. Nikome od nas nije lako. Ali kad jednom steknete svoje fanove i stalne klijente, ostalo je sve lahko. Meni je doista bilo u početku jako neugodno, ali kasnije sam se opustila i jednostavno radila. Kada ne radim, nedostaje mi. Čak i kad imam slobodan dan poželim ući na sajt, pogledati šta se dešava.

Niko vas ne može prepoznati – to je i najbitnije. Postoji mogućnost blokiranja 5 zemalja koje želite. Ukoliko imate rodbine, za svaki slučaj izaberite tu opciju. Ukoliko vam neko bude dosađivao, blokirajte ga.

Ako želite do cilja, trudite se svom snagom. Ono što je meni davalo snagu jeste želja da dostignem svoj cilj, krajnji uspjeh – 2000$ mjesečno.

Baby Girl 😘

xmodels

chaturbate recruitment

Stalna mušterija puno znači

Pozdrav!

Znam, znam, odavno me nije bilo tu. Nadoknadit ću, evo mali dio mene. Ovaj put kad sam već odvojila vrijeme za vas, reći ću vam par stvari o svojim klijentima. Znači, svoja iskustva sa njima, šta i kako radim kao webcam djevojka.

Ja doslovno imam jednog, ali vrijednog i zbog toga ne provodim mnogo vremena na sajtu. Zbog toga iskreno sa ostalim mušterijama ne radim puno, sem ako uđem a on nije tu. Mada je i to baš rijetkost za mene.

Ovako je to počelo. Ja sam imala sreće od samog početka, tako da kažem. Dok radim dužna sam svakome odgovoriti na poruku, poziv i sl… Dok je većina tražila video poziv, da pokazivam svoje tijelo ,grudi… u moru istih našao se jedan pojedinac koji je tražio samo razgovor, ako sam raspoložena.

Pristala sam, iako nisam mogla vjerovati da bi neko platio za običan razgovor sa cam devojkom. Poslao mi je zahtjev za video, koji sam objeručke prihvatila. Na moje iznenađenje bio je normalno obučen, kulturan i normalan muškarac, od nekih tridesetak godina, a uz to i jako lijep!

Počeli smo sa pričom, izbjegavajući razmjenu naših imena ili bilo čega vezano za moj privatni život. Pitao me neke stvari poput ,zašto radim ovaj posao, da li stvarno ima novca na ovom camgirl sajtu i sl… Jako prijatan muškarac. Barem je takav utisak ostavio na mene . Pričali smo satima i uopšte nije bilo vremena za druge mušterije, jer je on uzimao cijelo moje vrijeme.

Naravno da smo imali i naše trenutke, međusobno pokazivanje tijela, ali njemu nije bio cilj samo to. Htio je nekoga za sve i drago mi je da sam ja bila taj izbor! Bogato bi me nagrađivao, te slao poklone. Nije mi trebao više niko za poziv ili bilo što drugo.

Moj Loverx je moj drugi čovjek. Moja druga prijateljica za sve što se dogodi, za priču, za bilo kakvu potrebu. Sve što mi treba, novac i sl on mi šalje, naravno kao tokene, a ja sebi preko webcam sajta isplaćujem novac. Već neka tri mjeseca je tako. Kad je on tu, nema potrebe da radim sa drugim klijentima. On mi daje i više nego što mi je potrebno.

Ali ipak ne može da bude tu online 0-24 h jer ima posao i porodicu. Dođem mu kao razonoda u kasnim satima. Da mi ispriča što se dogodilo taj dan. Također i meni dobro dođe, ne za novac samo, već i za priču. Ali bez obzira koliko sam posvećena jednom klijentu, nikad ne bi dala svoje prave podatke. I naravno bitna činjenica u svemu ovome jeste što ne pokazujem lice, čak ni njemu. I nikad mi to nije ni tražio… Meni je bitna diskrecija u ovome poslu webcam cure, mada mi je sva moguća sigurnost u potpunosti zaštićena.

Bez obzira na sve ostalo, trudim se imati vremena i za ostale mušterije, ipak svaka para je bitna, zar ne? A i čovjek što više ima, više želi novca za sebe. Želim vam ostaviti pozitivan dojam, jer doista se može zaraditi na ovaj način i steći jednu vrstu prijatelja, tj stalnih klijenata.

Nadam se da sam vam makar malo objasnila situaciju i objasnila zašto onaj jedan! Sve u svemu, ako i ne nađete nekoga sličnog “mom”, radite sa drugima.

Lijep pozdrav, Baby Girl

Hrabre žene u Camgirl svijetu

Da li ste ikada razmišljali o nekoj ponudi za posao, koja je na neki način bila izvan vašeg dosega? Da li ste slučajno se našli u mislima, da radite posao camgirl djevojke i da razmislite o činjenici da će vas neko prepoznati?

Ja, kao udata žena, majka dvoje djece… Ali ja! Borila sam se sa samom mišlju jedne osobe koja bi me prepoznala i možda stavila u neugodan položaj ili čak rekla nekome. Ili pak ucijenila…  Apsolutno, nikada u svom životu do sada nisam bila toliko sigurna u nešto, kao u ovo sada, samo zbog toga što sam probala raditi nešto.

Iako sam počela od ničega, pretvorila sam se u nekoga ili u nešto iz ovoga svega. Nije bio uzaludan ni rad na manjim aplikacijama, jer sam baš tu stekla iskustvo rada sa klijentima. Kako se trebam ponašati i što trebam raditi. Gledala sam druge djevojke kako to rade. Da, imate i tu mogućnost da potpuno besplatno gledate druge djevojke i učite istovremeno dok i vi zapravo radite. 

Mjesecima radim ovaj posao i odlično mi ide. Čak štaviše muž uopšte nema pojma što radim, niti mu govorim za novac koji dobijam. Želim imati za sebe i svoju djecu da kupim što poželim. Uvijek se tu nađe neka laž ukoliko se pretjera sa kupovinom pojedinih stvari. Mada sam u prednosti, jer on radi vani. 

Ono što vam cijelo vrijeme želim reći jeste zapravo da probate. Vi koji čitate ovaj post, probajte.. Posao se radi bez pokazivanja lica i nemoj da vas lažu kada kažu da je zarada manja. Iskreno, da li vas neko zove da vidi vaše lice ili tijelo? Vodite se logikom. Probajte i osigurajte sebi život.

Camgirl je jedan od najboljih i najsigurnijih poslova u svijetu. Milion djevojaka se bavi ovim. Kad bi samo napravili nalog i krenuli sa posjetom određenih soba, shvatili biste da tu radi većina udatih i starijih žena.

Vi, koje imate problematičan brak, radite… Ako bi nekada ga ostavile, da imate posao od kuće, dobro plaćen. Najmanje 40$ na dan zarađujete, jedna minuta košta nekih 0.70 centi… Možda vam to izgleda kao malo, ali koliko brzo se kupi, niste ni svjesni. A takvu dnevnicu ne bi kod privatnika mogle ni imati, sem ako radite u nekoj kafani okruženi pijanicama. A ovako ostajete do kasno kod kuće, u svom toplom krevetu, radeći stvar bez lica, tako da sutra niko ne može reći “e ova radi u kafani, može je imati bilo tko”. Mislim da jako dobro shvatate što želim reći.

Ovaj posao rade i djevojke i žene, da nije siguran ko da bi se ovoliko djevojaka bavilo ovim! Probala sam i uvjerila se u moć ovoga i samo vas želim odvesti na pravi put. Ipak ste makar jednom ušli na “Google” i počeli tipkat tipa “honorarni posao”, ili “posao chat animatora” i slicno. 

Samo želim reći da budete hrabre i odlučne žene, koje se ne boje ničega i nikoga. Bez obzira što je u pitanju ovakva vrsta posla, ne bojte se, jer ne mogu vas prepoznati! A zarada je, malo reći, odlična.

LP
Baby Girl

internetmodeling

internetmodeling

Sajtovi za početnike u svetu webcam modelinga

Pa dragi moji početnici u svetu webcam modelinga, dobro mi došli 🙂 Danas ću vas upoznati sa sajtovima na kojima sam ja radila i naučila kako se radi ovaj posao. Možda vam se trenutno čini jednostavnim, ali niste u pravu. Posao jeste lagan, ali za sve treba jedna vrsta pripreme, zar ne?

Pa evo ja ću vam navesti par sajtova i napisati kako plaćaju, šta se zahtjeva, a na vama je da odlučite i izaberete najbolje za vas. Pa da krenemo.

Za ovaj posao bit će vam potreban računar ili laptop, dobra internet konekcija i web kamera. Ukoliko vam je računar u kvaru ili ga jednostavno nemate, možete privremeno koristiti i mobilni telefon. Bitno je da vam je kamera u dobrom stanju. Pod tim dobrim mislim da je dovoljno čista i nikako mutna .

Kada sam saznala za ovaj posao, naravno da sam prvo istraživala o svemu. Prvo sam krenula raditi na jednoj aplikaciji.

Aplikacija Chamet

Instalirate aplikaciju, otvorite nalog i uredite profil. Ne stavljajte pravo ime niti prezime, čak ni datum rođenja. Aplikacija uopšte to ne provjerava, stavite bilo što. Postavite slike, postavite cijenu minute vašeg razgovora i počnite sa radom. Najveća cijena po minuti koju možete staviti je 0.80$ i manja vam se i ne isplati postavljati. 

Profilna slika mora biti normalna fotografija i nikako ne stavljajte golišave slike jer nisu dozvoljene. Također kada ste u live-u, sem lica ništa drugo ne pokazujete. Ukoliko budete krili lice ili pokazivali grudi ili što već, bit ćete banovani.

Isplata se vrši svake sedmice i isplaćujete sami sebi na bankovni račun. Minimalan iznos za povlačenje iznosi 10$.

Chaturbate

Chaturbate sajt je idealan za početnike. Zarađivanje se vrši preko tokena i privatnog chata (gdje korisnik plaća po minuti za razgovor). Vi sami određujete cijenu privatnog chata. 

Imate pravo blokirati zemlju iz koje dolazite ili bilo koju drugu zemlju, tako da vaša anonimnost ostaje zagarantovana. 

Isplata se vrši sedmično a minimalni iznos je 50$. Isplata se vrši na: Paxum, Skrill, Wire transfer, poštom ček, Bitcoin…

Internet Modelling

Internet Modelling  je sajt jednostavan za prijavu. Nakon što pošaljete obrazac, pričekajte verifikaciju profila 24-48 h. Zatim uredite profil i postavite cijene privatnog chata po minuti i cijenu zasebnog pokazivanja u live-u. 

Bit će vam potrebna sedmica dana, kako bi stekli svoje klijente i fanove. Dok ste u live-u ne pokazujete tijelo. Za sve vam bude plaćeno. Ako neko želi vidjeti grudi mora poslati tokene.

Poznavanje engleskog jezika, makar osnove, je jako bitno jer na chatu morate odgovarati na poruke.

Također isplata je jednom nedjeljno, a minimalni iznos za isplatu je 42$. 70% je vaša zarada. Lice ne morate pokazivati ukoliko ne želite.

Ja sam se za sada zadržala na sajtu InternetModelling, to je moj izbor.

BongaCams

BongaCams sajt je jako posjećen a radi se i kao na Chaturbate-u, pa neću sada ulaziti u detalje.

Skyprivate

Skyprivate je poseban sistem zarade jer ni u jednom momentu niste uživo. Jedino vrijeme kada “radite” i kada vas neko vidi je kada vas nazove. Rad se obavlja isključivo preko aplikacije Skype. 

Sve što je potrebno jeste instalirati Skype i registrovati se na skyprivate. U sučelju skyprivate skinete plugin koji se zove payper minute. 

Odaberete cijenu po minuti koju želite. Preporuka je 2$, ali uvijek možete promijeniti. 

Klijent vas uopšte neće moći nazvati, niti dodati na Skype među kontakte, ako nema dovoljno sredstava na računu. Isključivo 1:1.

Postotak koji uzimaju iznosi 35%. Znači vama ostaje 65% vaše zarade. Sa cijenom od 2$ po minuti i dalje vam ostaje 1.3$ po minuti. Znači u 10 minuta, zarađujete čistih 13$. Po meni jako isplativo i kao početniku lagano i sigurno.

Evo vam nekoliko izbora, na vama je da odlučite ostalo. 
Od mene imate veliki pozdrav,
Baby Girl

Prodaj svoje gaćice preko Interneta

Malo više ću vam pričati o ovome. Dobro je znati za svaku opciju koju nam život nudi. Ponekad je možda i slađe ono što je izazvano strahom i nesigurnostima. Bez obzira na to kakve ste ili godine, kakve ste građe i slično, svako pravi svoj izbor, a vaš je izbor da li ćete se pridružiti timu ili ipak nemate dovoljno hrabrosti za sve. Bit će navedeno samo moje lično iskustvo, jer šansa da pričam u prazno ne postoji. Svaki rizik je dobro došao, kao i svaka greška, a na greškama čovjek uči, zar ne?

Pa da krenemo!

I ova stvar je moguća! Potpuno anonimna i mnogooo isplativa. Ukoliko se bavite npr webcam modelingom imate i ovu opciju za zaradu dodatnog novca. Vaša glavna stvar je da se snađete i poslušajte me. Ja sam sigurna da će te uspjeti i neće biti potrebe ni za kakvim daljnjim traženjem nekih minimalnih poslova, sa minimalnom zaradom.

S obzirom da se ja bavim webcam modelingom, vidjela sam da postoji i šansa za prodaju odjeće, onoga što je na vama u trenu dok radite . I to preko sajta na kojem radite. Ali savjest mi ne bi bila mirna da nisam malo proguglala o svemu tome, kako i šta se radi. Da li je moguća potpuna anonimnost, kako se novac dobija, kako je bolja zarada i slično. Ja ću pokušati koliko toliko da sve lijepo objasnim i da vas upozorim i na lošiju stranu ovog posla.

Posjetila sam par sajtova koji se bave samo sa prodajom gaćica preko interneta. Isključivo sa tom prodajom. Mada bi bilo dobro da mogu npr prodati čak i nošene najlonke, možda postoji i taj fetiš. Obično što dulje sam čitala, izgledalo je primamljivo, međutim na kraju npr piše da je potrebno za početak uplatiti 25$ jednokratno kako bi započeli svoju prodaju. 25$ je puno kada nisi siguran uopšte da li će taj posao i uspjeti. Ili jednostavno kada neko kreće od nule i nema novca za uplatiti. Zato sam počela tražiti nešto što je ustvari besplatno i s dosta posjećenih.

Na kraju tunela dolazi svjetlo, tako kažu. Pantydeal.com je moj izbor. Besplatan i sa dosta posjećenih osoba. Možete prodati sve što vam zapravo padne na pamet, sve što poželite ili imate na umu.

Ali bez obzira koji sajt odaberete dobro je znati par stvari. Kao npr da ni u kom slučaju ne otkrivate svoje prave podatke, sve što navedete na profilu bude potpuno lažno. Lice nikad ne pokazujte. Iako će te vjerovatno biti u toj situaciji da će vam stići poruka tipa dobra si, koliko dugo si nosila određene gaćice, neko će poželiti  dobro upoznati vas, a vi nemojte nasjedati na to. Da potpuno izbjegavajte poruke, bit će još čudnije, jer bi neko mogao pomisliti da se zapravo muškarac krije iza profila.

Znači ni u kojem slučaju:

  • Nikada nemojte pokazivati svoje lice na fotografijama
  • Nikada nemojte stavljati povratnu adresu na pošiljku
  • Nikada se lično nemojte upoznavati sa klijentom
  • Postavite lažni PayPal račun kako klijent nikada ne bi pronašao vaše pravo ime.

U svakom poslu postoji i ona strana straha i sigurnosti. Ukoliko se budete upustili u ovaj posao obavezno me poslušajte. Prodaja je stvarna. Zamislite da neki lik želi kupiti vaše smrdljive gaćice koje ste nosile za nekih 20$-80$, ovisno od toga što klijent zapravo želi. 

Ovo će vam možda zvučati čak suludo, ali svakog muškarca nešto drugo pali. Tipa gaćice nošene više dana ili one što se obukle preko dana. Pa čak će pojedinci poželjeti da masturbirate, to ih pali i vole osjetiti taj miris. Budite spremne na sve, svaku želju. Također, bit će zahtjeva za fotografije ili videa, bez lica. Međutim ako ćete me poslušati, onda nemojte biti naivne i “poleeetit“ snimiti se nekome. Do adrese se na taj način vrlo lahko dolazi. Da vas ne učim informatici, jednostavno smislite razlog. Žene smo i možemo sve, zar ne?? 

Doduše posao sadrži dosta straha, ajmo reći ili pak stresa ukoliko ne poznajete ove „vode“, ali svakako me poslušajte i bez problema možete početi raditi ovaj posao. 

Također bitna stvar u svemu ovome jeste da novac postoji i zaraditi se može. Koliko možete prodati sedmično ili mjesečno zavisi isključivo od vas. Uvijek imajte na umu da kada objavljujete sliku gaćica koje imate kao ukras neka bude nešto pored njih.

Da apsolutno nijedan detalj iz kuće ne otkrijete dok fotografišete. Postoje razna natjecanja, po pregledima i posjećenosti profila. Pojedine djevojke su spremne na sve, čak i na one niže padove koje ih mogu koštati svega.

Nikada ne idite na Craiglist. Zašto? To bi mogla biti vaša najgora odluka u životu. Daleko od otmjenog. Čak i činjenica da bi vam se prije neko javio kad bio objavili oglas da tražite partnera za sex, nego tu neki klijent. Možete dobiti samo sexualno uznemiravanje od strane kupaca, gdje se sve to odvodi i svodi na dosta stvari. Tu opciju jednostavno izbrišite. Ima boljih načina da se reklamirate i steknete više klijenata. 

Ali vjerujte da su bitne samo dobre slike,samo nešto spontano ili dobro odrađeno. Uopšte nema potrebe za suludom jurnjavom nekih slika gdje se dokazujete ko ste vi.

Namamite dobrom pričom i fotografijom gaćica, onakviih kakve klijent poželi. Pa makar bile i sa tragovima vaših izlučevina. Neka miriše i dobro izdrka na njih. A vi ih dobro naplatite i uživajte. 

Zašto bi radile dvije smjene po nekim lokalima, čistile, kad par vaših smrdljivijih gaćica možete prodati do 100$, dok bi negdje drugo radile 10-15 dana za te novce. Bitno je da se vi dobro osjećate i da poželite se vidjeti u ovom svijetu. Što je najbitnije, niko ne mora da zna, a vi lagano iz topline svoga doma rješavate finansijski pitanje, prodajom para vaših smrdljivijih gaćica.

Pratite me i dalje, za više korisnih informacija. 

Veliki pozdrav 
Baby Girl

i-camz

my dirty hobby

Metode plaćanja

Pozdrav!
Ovaj put ću vam pisati o vjerovatno najboljim metodama slanja zarađenog novca na vaš račun.

Sve više ljudi se bavi online poslovima ili ‘pak plaća preko interneta ne koristeći kreditnu karticu, već neke druge metode. Do sada ste vjerovatno čuli za Skrill, Paypal, Bitcoin, ček (e-pošta), Western Union i slično. 

Ja ću vam navesti par primjera. Bez obzira kojim poslom se bavite, nije loše znati dobre i loše strane plaćanja preko interneta ili jednostavno prebacivanja novca na račun. Ovo je moje lično iskustvo.

S obzirom da radim par poslova online, morala sam dobro gledati na svaki detalj i izabrati najbolju metodu plaćanja za sebe. Niti jedan početak nije lagan. Dobro sam se istrošila i načekala do pravog računa. Ja sam krenula sa Skrillom. 

Skrill

Prije svega lagana registracija, to je ono što me je i privuklo, jer se nisam previše željela opterećivati oko toga, s obzirom da sam prvo trebala vidjeti da li će posao ići kako treba.

Imate opciju odabira valuta EUR I USD. Ukoliko ste iz Bosne uzmite EUR, i uostalom Dollar često opada, tako da i taj vaš zarađeni novac može se preokrenuti za par centi manje.

Lagana registracija, plus sve što je potrebno jeste da ukucate vas email koji ste koristili za registraciju i prenesene svoj novac. Doduše loša strana jeste što se čeka sedmicu dana, dok novac stigne na Skrill.

Provizija je također loša. Npr želim isplatiti 40$, na Skrill dođe 35$. Dodatno dok novac isplatite na svoj račun u banci, uzimaju dodatnu proviziju od 5.5€ i opet čekate sedam dana dok novac dođe na vaš račun. Slobodno zakolutajte očima jer sam i ja dva puta iskoristila ovu metodu plaćanja i odustala. Čak i sada imam 31$ na računu, ali trebam imati 35$ kako bi mogla prebaciti novac na račun, jer je to neki određeni minimalac za prebacivanje. 

PayPal

Preporuku sam dobila za metodu PayPal . Za nju ste već dosta puta čuli zar ne? 

Pa ovako… Za registraciju vam je potrebna e-mail adresa i debitna/kreditna kartica. Novčani iznos sa kreditne/debitne kartice se direktno prebacuje na PayPal i obrnuto. 

Dobro je znati da prenosi novca sa Paypal-a na vas račun svakog 1 u mjesecu ne postoji nikakva naknada, dok za bilo koji drugi datum uzima se provizija od 5$ za našu zemlju. Također ukoliko i šaljete novac nekome plaćate proviziju za slanje novca. Ali sve u svemu PayPal je brz i jeftin način plaćanja na internetu.

I da napomenem jos nešto. Ukoliko imate novca na PayPal računu, on će automatski 1 u mjesecu da prebaci novac izravno na vaš račun. 

Uplata novca na PayPal račun traje 5-7 radnih dana, dok novac prebacujete sa PayPal na bankovni račun traje oko 2-3 radna dana – nešto brže od Skrilla. Ali sa provizijom su dosta bolji i korektnijii. Npr ako imate novca i ne treba vam novac s Paypal-a dobro je čekati i 1 dan u mjesecu, barem bez naknade.

Jako bitna stvar koja se meni iskreno svidjela jeste da apsolutno niko ne može imati pristup tvom računu i saznati ko ga koristi. Čisto napominjem ukoliko novac primate od nekoga sa strane – za usluge ili ako radite kao webcam model ili prodajete donje rublje i sl..

I ova metoda kao i svaka druga ima svoje nedostatke, kao i prednosti. Ovdje ću se malo zadržati sa nabrajanjem,kako bi uspješno odlučili se za pravu metodu.

Krenut ću sa PayPal -ovim prednostima:

  • Bezbjednost 

Kada dobijete PayPal račun vi unesete brojeve kreditnih kartica i bankovnih računa koje želite da koristite. 

Nakon toga više nikada ne morate da otkrivate te podatke prilikom kupovine na brojnim sajtovima. Vaše informacije ostaju povjerljive, što znači da možete bez straha da kupujete online i budete sigurni da neće niko doći do vaših finansijskih podataka. 

  • Slanje novca

Korisnici Paypal-a mogu da šalju novac širom svijeta samo jednim klikom. Jedan od najboljih razloga za korištenje Paypal-a jeste što nema cijenu – besplatan je. Nema mjesečnih i godišnjih članarina.

Mane Paypal-a su sljedeće:

  • Servis za podršku i nije baš najbolji i uvijek nije pristupačan, ponekad je potrebno više vremena dok dođete do prave osobe 
  • Paypal može da zamrzne sredstva, bez prethodnog upozorenja
  • Isplata na Visa karticu čeka se po nekoliko dana
  • velike provizije.

Što se tiče ovog dijela da je PayPal besplatan, to je istina, sem što morate imati na računu par dolara, kako bi prilikom registracije vam skinuli par dolara sa računa kako bi se uvjerili da je prava osoba iza svega, i odmah vrate to što su uzeli. Ne sikirajte se, u biti je besplatan.

Western Union

I naravno ja sam iskusila još Western Union kao metodu. Doduše novac kada se pošalje, za par minuta stiže. Bez obzira iz koje zemlje pristiže. 

Za slanje novca određenoj osobi nikome nije potreban otvoren račun u banci. 

Novac preuzimate u banci ili u Pošti. Proviziju uvijek plaća pošiljalac. Ali jako mali broj ljudi će vam na taj način da šalje novac, jer su potrebni svi podaci. I vaš, kao i od pošiljaoca.

Prethodne dvije metode o kojima sam vam pisala su dosta korištene i sigurno prve među plaćanjima u zemlji. Isto kao što ja ne bi željela da neko zna moju adresu, broj tel, ime i prezime…, tako ni pošiljalac. I dodatno ovisi i posao kojim se bavite . 

Pa evo ja sam uglavnom napisala ove tri metode kao svrhu plaćanja, s kojima sam imala kontakt. Ja sam se opredijelila za PayPal i nisam pogriješila još uvijek. Svaki posao ima tu opciju i obično čekam da se novac sakupi, kako bi ga prebacila. Ili ne moram ni prebacivati. Možete zatražiti da vam dostave karticu na adresu i da ju koristite, baš kao i bankovnu, što je još bolje jer tada nemate naknada za korištenje.

Toliko od mene za ovaj put.

Lijep pozdrav 
Baby Girl

Zarada kao chat animator u Cloudworkers kompaniji

Pozdrav 😘
Dugo vremena nisam bila tu, opravdano naravno. Željela sam malo istražiti o drugim temama i poslovima za moj blog, da se sav posao zapravo ne zasniva na webcam modelu.

Doduše su to sve online poslovi koji se zasnivaju na sex-u, mada ništa strašno. Što se tiče posla webcam modela još uvijek se tim bavim, ali imam još jedan posao koji ne zahtijeva pokazivanje lica ili bilo čega drugog: isključivo pisanje. Dopisivanje sa muškarcima, pod lažnim imenom, bez apsolutno ijedne tvoje informacije. I bez slika i video, zaista samo pisanje.

Prva mana jeste što se posao može raditi isključivo preko laptopa ili kompjutera. Preko mobitela nemojte ni da probavate, jer vas mogu i tužiti (za početak rada potrebno je potpisati ugovor). Da, dobro ste čuli. Ništa ne radite dok ugovor ne potpišete bez obzira da li imate iskustva ili ne.

Ono što od vas traže nije ništa nemoguće. Svaki posao zahtijeva rad, tako i ovaj. Iskreno bila sam bas sretna kada sam naišla na ovu vrstu posla. Zarada je solidna i može se lijepo zaraditi.

Osnovno je da vam kažu prednosti i mane ovog posla, šta možete očekivati, kolika je zapravo zarada, koliko košta jedna textualna poruka i slično. Evo ja ću vam pojedinačno objasniti situaciju o svemu.

Prednosti i mane chat animatora

Prednosti ovog posla su zapravo što za ovaj posao ne treba iskustvo. Nema potrebe da dane provodite učeći određene stvari. Samo vam odrede jednu osobu koja vas uloguje na aplikaciju i odmah pokaže kako se radi. Vi odlučujete da li ćete se snaći ili ne u svemu tome. Ali ako u sebi imate imalo one seksi strane, ako nalazite sebe u nekoj priči o sex-u,definitivno ste stvoreni za taj posao.

Znači sve što je potrebno jeste zapravo da imate laptop i da pišete nekom napaljenom mladiću ili dedici i skupljate novac. Neki od njih i traže ljubav ali njih je malo manje. Ipak što bi se reklo “ko muško”! Većinu njih zanima samo seks. Vaši podatci su u potpunosti sakriveni, tako da ne smije te se otkriti ni u kom slučaju. Sastanak se može dogovoriti, ali nikada se nećete naći sa tom osobom. Razlozi neće biti glupi da vas neko pročita istog trena. Na sve se mora paziti, naravno.

Što se tiče loših strana, pa i nema naročito mnogo. Ugovor vas ne treba naročito brinuti. Na e-mail dobijete ugovor, pročitate i odgovorite. Ne morate prihvatiti posao, do vas je sve. Bitno ga je razumjeti samo. Naprimjer, ja sam potpisala ugovor sa Internet modelingom i radim kao webcam model i nikad nisam došla u pitanje s mojim ličnim podatcima. Tako i da sam i u ovome skroz opuštena. Nikome nije cilj neka sramota, čisto poslovanje koje žele da osiguraju, da ne bude za dva dana – hvala vam ali ja više ne želim da radim ovajj posao i slično. Nije teško. Par sati sjedite za računalom i šaljete poruke strancima koji vam plaćaju za to.

Ono što vas sigurno najviše zanima jeste zarada. Posla ima uvijek i tu ne možete izgoriti. Plaća se 0,07 km po poruci. Čini se malo, ali zapravo nije zato što ima posla. Dnevno možete da pošaljete čak do 800 poruka. Ovisi samo o vašem vremenu. To je nekih više od 50km na dan. Nek pošaljete 200 na dan, imate 14km a negdje vani bi se mrzli za taj novac i slično.

Možete ga uzeti kao stalni ili dodatni posao. Ukoliko će vam to biti ipak stalni posao priključite se i call centru, moj vam je savjet. Mjesečno možete imati nekih 700-800km. Isplaćuju na devizni račun u eurima ili Paypal-om.

Trenutno potražuju chat animatore na hrvatskom jeziku, pa evo idealne prilike za vas kojima novac treba.

Sretno 👍🏻
BabyGirl

bongacams